duminică, 16 august 2015

Fara munca in weekend (Dumnezeu a spus)


     Dumnezeu a zis: "Sa tineti Sabatul, caci el va fi pentru voi ceva sfant. Cine il va calca va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare in ziua aceasta va fi nimicit din mijlocul poporului sau" (Exod 31:14).

     Se puteau gasi suficiente pietre pentru a duce la implinire aceasta pedeapsa ori de cate ori o cerea legea divina. Deci, e usor de inteles de ce "bombardarea cu pietre" era atat de populara in Orientul Mijlociu.
     Si nu doar cei ce munceau sambata, ci si pentru cei ce omorau cu pietre. Pana la urma, aruncatul cu pietre este tot o munca (in afara de cazul in care esta facuta cu placere). Deci, ori ii omoram si pe calai, apoi ii ucidem pe raufacatori duminica (inainte de slujba de dimineata).
     Probabil ca ati observat faptul ca orice lucru poate fi considerat acceptabil, atata timp cat reprezinta ceva sfant. Precum alte pasaje ale Bibliei, lucrurile sunt considerate sfinte pentru a acoperi ridicolul din spatele pretentiilor religioase.
     Iar pentru a intari acest lucru, sunt folosite cuvinte precum "sfant", "sacru","hula" si "blasfemie".
     Capriciu uciderii cu pietre a celor ce muncesc sambata, exact ca multe alte capricii atribuite dumnezeilor antichitatii, este doar o reflexie a naturii umane; o reflexie intunecata.
      In cartea Numeri ni se prezinta faptul ca, fii lui Israel au gasit un om care aduna vreascuri sambata. Acestia l-au bagat la inchisoare, pentru ca mai apoi sa il omoare cu pietre.

     "Cand erau copiii lui Israel in pustiu, au gasit pe un om strangand lemne in ziua Sabatului. Cei ce-l gasisera strangand lemne, l-au adus la Moise, la Aaron si la toata adunarea. L-au aruncat in temnita, caci nu se spusese ce trebuiau sa-i faca. Domnul a zis lui Moise: "Omul acesta sa fie pedepsit cu moartea, toata adunarea sa-l ucida cu pietre afara din tabara." Toata adunarea l-a scos afara din tabara si l-a ucis cu pietre; si a murit, cum poruncise lui Moise, Domnul" (Numeri 15:32-36).

     Si toata lumea este fericita pentru ca toate aceste lucruri s-au petrecut la porunca lui Dumnezeu.

Nu uita de articolul de duminica viitoare.
Iar daca ti-a placut, da-i un share.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu