vineri, 2 ianuarie 2015

Ne spune Biblia faptul ca aerul are greutate?    

  "Cand a randuit greutatea vantului si cand a hotarat masura apelor" (Iov 28:25).

     -In 1643 fizicianul si matematicianul Evangelista Torricelli (1608-1647), a constatat faptul ca aerul are greutate iar apoi a dovedit pe cale experimentala ca, atmosfera are presiune.
     -In jurul anilor 2000 i.e.n., Iov isi declara credinta sa precum ca Dumnezeul in care crede a randuit greutatea vantului.

     Intrebarea credinciosului este: "Cum a putut sti Iov in urma cu peste 3000 de ani (in cazul in care nu ar fi fost inspirat de catre Dumnezeu) faptul ca aerul are greutate, ca doar el nu a avut coloana de mercur folosita de Toricelli?" Asadar, pretentia apologetica este aceea ca pentru versetul de fata nu exista alta explicatie decat interventia supranaturalului.
     Pretentia crestinilor fundamentalisti este un pic cam aroganta; adica nepoliticoasa. Pentru versetul de fata, de fapt nu exista nici un indiciu care sa arate ca Iov a avut vreo idee de faptul ca aerul este compus dintr-un amestec de gaze care au masa. In acest verset nu ni se vorbeste despre greutatea aerului, ci despre greutatea vantului, lucru care este bine sa il luam in vedere inainte de a trage vreo concluzie in ce priveste acest verset. Vantul dupa cum stim este deplasarea unei mase de aer. Acest lucru sugereaza faptul ca Iov vorbeste de fapt despre puterea vantului, nu despre greutatea aerului.
     Oricine poate vedea faptul ca atunci cand bate vantul, exista o forta care ridica valuri in mare, nisipul prin desert sau care provoaca indoirea crengilor copacilor. Acesta este modul cel mai sugestiv folosit de catre autor atunci cand vorbeste despre greutatea vantului. In acest verset, greutatea vantului pare sa insemne mai degraba forta vantului, decat greutatea aerului.

P.S.: Daca apreciezi acest articol, dai un share.

Un comentariu:

  1. ar fi interesant cate din argumentele blogului tau vor mai sta in picioare cand vei fi pe patul mortii.. si cand vei trece dincolo si-ti vei aduce aminte de modul absurd in care ti-ai cheltuit timpul pe care l-ai avut in loc sa te pocaiesti si sa te impaci cu Creatorul tau si vei vedea ca pentru tine nu mai este nicio speranta... absurda viata traiesti acum

    RăspundețiȘtergere